Moeders en vaders vertellen hun ervaringen

“Marjolein heeft me van begin tot einde bijgestaan bij de bevalling. Ze heeft me door de moeilijk fases gecoacht op haar manier: rustig, beheerst, aandachtig en liefdevol.

Ook wanneer het spannend werd, bleef ze in me geloven. Ik zou haar zo weer bij mijn volgende zwangerschap en bevalling willen.”

Warda El Kaddouri

“Marjolein is een rustige en lieve verloskundige. Een gevoelsmens die de tijd voor je neemt.

Zij heeft de zwangerschap van mijn eerste dochter en later de bevalling van mijn tweede dochter uiterst zorgzaam en deskundig begeleid.
Wij zijn haar erg dankbaar!.”                                  

Wendy Tan

 

In mijn zwangerschap kwam het bericht dat Thera ging stoppen met de praktijk en dat Marjolein het ging overnemen. Ik moest even nadenken wat ik hiervan vond. Nu weer wisselen…. Maar bij de eerste ontmoeting was het al helemaal oké. Marjolein stelde me direct op mijn gemak, nam de tijd en luisterde serieus naar mijn ervaringen. Marjolein stelde me direct op mijn gemak, nam de tijd en luisterde serieus naar mijn ervaringen. Zo wilde ik dit keer eigenlijk echt niet moeten persen zonder pers weeën. Bij de vorige bevalling gebeurde dit wel, waardoor het enorm snel ging en waardoor ik flink gehecht moest worden. Marjolein nam dit serieus én lette erop dat ik voldoende rust nam (iets waar ik niet altijd goed in ben).

Op een maandagochtend voelde ik wat gerommel en herkende dit als de start van de bevalling. Marjolein kwam ontspannen bij ons thuis en omdat ik toen al op 5/6 centimeter zat zijn we samen naar het ziekenhuis gereden (ik wilde daar bevallen). Dat was gek genoeg nog een ontspannen ritje. In het ziekenhuis vond ik het heel fijn dat ze mij en mijn man alle ruimte gaf. Ze had door dat het goed verliep en ging met de kraamhulp in een andere kamer zitten, zodat mijn man en ik het echt samen konden doen.
Ik had vlot volledige ontsluiting, maar… geen pers weeën. Precies waar ik bang voor was. Maar Marjolein bleef heel ontspannen en stelde voor het gewoon af te wachten. Onze dochter deed het immers nog hartstikke goed in de buik. Mijn man en ik hebben vervolgens nog een flinke tijd samen op de kamer doorgebracht en uiteindelijk kwamen de pers weeën (na het eten van een broodje kaas 😉 dan toch!

Het persen was even spannend, want ik wilde eigenlijk echt geen knip en dankzij de hulp van Marjolein was dit uiteindelijk ook niet nodig. Wel wat gescheurd, maar dat was geen ramp. Onze prachtige dochter was er gezond en wel en mijn man mocht haar aanpakken en op mij leggen. Dit ging allemaal heel rustig, ondanks dat de navelstreng ook nog om haar nekje zat (maar Marjolein zag al snel dat dit geen problemen veroorzaakte en verwijderde deze snel en kundig). Na het uitkloppen van de navelstreng heeft mijn man de navelstreng doorgeknipt.
Het was voor mij de mooiste bevalling van de 3 en ik ben Marjolein dankbaar voor haar steun, en ook ná de bevalling bleef zij betrokken. Ik zou haar zeker aanbevelen!                            

 

Floor

logo verloskundigen wijdemeren vreeland

Afspraken : 06-45406022
Spoed       : 06-45406022
B.g.g.        : 0900 1515 doktersdienst
Mail          : info@verloskundigewijdemeren-vreeland.nl

Marjolein Ophoff is aangesloten bij de KNOV
en het kwaliteitsregister voor verloskundigen.