“There is a miracle growing in you”

Jaaa zwanger!

Je krijgt een kind … Samen met je partner of misschien wel alleen. Zeker als het de eerste keer is komt er veel op je af. En ondertussen kan je het nog maar nauwelijks geloven. Juist dan is het fijn om elkaar regelmatig te spreken. Tijdens de hele zwangerschap zien we elkaar zo’n 10 tot 12 keer voor de controles. In het begin zit er wat meer tijd tussen en vanaf 30 weken zien we elkaar regelmatig. Voor de controles trek ik zo’n 30 minuten uit. De eerste afspraak duurt ruim een uur, we maken dan uitgebreid kennis en bespreken de mogelijkheden van prenataal onderzoek naar je ongeboren kind. Lees meer op: www.prenatale-screeningen.

Bij elke controle onderzoek ik de lichamelijke conditie van jou en je kind. Ik meet je bloeddruk, volg de groei van de baby en we luisteren naar het hartje, elke keer weer een magisch feestje! Verder doen we standaard twee tot drie keer een bloedonderzoek om o.a. je bloedgroep te bepalen en je ijzer (HB), vitamine D en/of glucose te controleren.

Ook verwijs ik je naar een echocentrum, voor de termijnecho, de 13 en 20-weken echo en een groei-echo rond 30 weken. Soms zijn er extra echo’s nodig zoals een liggingsecho. 

Zwanger zijn is een bijzonder maar vooral ook natuurlijk en gezond proces. Mocht ik ergens over twijfelen overleg ik altijd met een gynaecoloog of andere collega om af te stemmen wat de beste zorg is voor jullie. Soms betekent dit dat een gynaecoloog de begeleiding (tijdelijk) overneemt, maar ook dan blijven we contact houden.

Tenslotte zal ik gevraagd en ongevraagd tips geven over kraamzorg, voeding, bewegen, ontspannen, middeltjes tegen zwangerschapsklachten, over cursussen, therapeuten, leuk leesvoer en andere verwennerijen. Ook op internet is er veel informatie te vinden rondom zwangerschap en geboorte. Helaas is deze informatie niet altijd even betrouwbaar en kan het rondsurfen onrust veroorzaken. Voor deskundige en actuele informatie kan je daarom het best kijken op website ‘de Verloskundige’ van onze beroepsgroep de KNOV. (Klik op het logo hieronder)

 

de verloskundige

Voor de toekomstige vaders vind ik de app ‘Tuurlijk Schatje’– Hoe mannen vader worden in 9 maanden –van Jasper Rombout wel een heel leuke. Om ook aan de zijlijn ondersteund te worden in de groei naar het vaderschap. Je vindt Tuurlijk Schatje in de App store.

Afspraken : 06-45406022
Spoed       : 06-45406022
B.g.g.        : 0900 1515 doktersdienst
Mail          : info@verloskundigewijdemeren-vreeland.nl

Marjolein Ophoff is aangesloten bij de KNOV
en het Kwaliteitsregister voor verloskundigen.

Verloskundigenpraktijk Wijdemeren-Vreeland
is lid van de VSV Gooi en Vechtstreek.